Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Verjaardagsfeestjes


Verjaardagsfeestjes

Jazeker, ook in een museum kan je je verjaardag vieren! We hebben verschillende spannende en creatieve feestjes voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Bij alle feestjes beginnen we met een creatieve workshop en maken we na de pauze op een spannende manier kennis met de museumcollectie. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen doen we dat met een speurtocht of met een spel. Zo leer je nog meer over geschiedenis van het museum en van de boeken. 


PAPIERFEESTJE

In een boekenmuseum hoort natuurlijk ook papier! In het programma ’Papier scheppen’ mag je zelf je eigen papier maken. Er komt nog heel wat bij kijken voordat je jouw zelfgemaakte papier in handen hebt; snippers, bloemetjes, stofjes, veren, of draadjes, er kan van alles in verwerkt worden. Het papier moet wel een nachtje drogen, daarna sturen wij het naar je op!


SCRIPTORIUMFEESTJE

Op de sfeervolle, mysterieuze zolder van Museum Meermanno is een middeleeuws scriptorium nagemaakt. Hier kan je gekleed in een monnikspij ervaren hoe monniken vroeger in hun schrijfwerkplaats een boek maakten. Je leert hoe je moet schrijven met een echte ganzenveer. Eventueel kan je je werkstuk nog mooier maken met bladgoud. Je mag na afloop je eigen schrijfblad mee naar huis nemen.


POP-UP! FEESTJE

Pas op! Uit pop-up boeken springt iets op je af. Die boeken lijken altijd verschrikkelijk ingewikkeld, maar dat valt best mee! In het pop-up feestje leer hoe pop-up boekjes gemaakt worden en ga je er natuurlijk zelf ook mee aan de slag.

DRUKKERIJFEESTJE

Museum Meermanno heeft ook een eigen drukkerij met veel verschillende oude drukpersen. De jarige mag zijn eigen tekst zetten met losse loden letters en daarna natuurlijk drukken! Met grote houten drukletters kan het werkstuk daarna versierd worden door bijvoorbeeld met veel mooie kleuren je naam erbij te stempelen.


DUUR EN KOSTEN

Een verjaardagsfeestje duurt 2 uur en kost € 10,- per kind.

RESERVEREN

Voor meer informatie, reserveren of vragen: mail naar reserveringen@meermanno.nl.

 


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------