Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Tentoonstellingen Verwacht


TENTOONSTELLINGEN                                 Van 21 september 2019 t/m 5 januari 2020 toont Huis van het boek | Museum Meermanno de tentoonstelling ‘Dignidad. Kunstenaarsboeken van María Verónica San Martín’.

Kunstenaarsboeken, een installatie en een performance. Dit werk van de veelzijdige Chileense kunstenares María Verónica San Martín (1981) vormt de tentoonstelling ‘Dignidad’. Uit haar werk spreekt een grote betrokkenheid bij het recente verleden van haar geboorteland Chili. De jaren van de Pinochet-dictatuur (1973-1990), en de doorwerking daarvan in het heden, spelen een hoofdrol.

San Martins aangrijpende kunstenaarsboeken zijn opgenomen in toonaangevende collecties van onder andere Metropolitan Museum of Art in New York, Centre Pompidou in Parijs en Museum of Memory and Human Rights in Santiago, Chili. De tentoonstelling in Huis van het boek | Museum Meermanno is haar eerste in Europa.


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------