Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

We Leven Nog

We leven nog.jpg

Maak een afdruk van een Helmut Salden ontwerp ‘We leven nog’

vanaf 23 december 2018 elke zondag tussen 12.00 en 16.00 uur

Bent u op zoek naar een originele nieuwjaarsgroet? Vanaf zondag 23 december kunt u in de drukkerij van Meermanno zelf een afdruk maken van een Helmut Salden ontwerp. Het is een boekomslag dat Salden in 1962 gemaakt heeft voor het boek ‘We leven nog’ van Simon Carmiggelt.

In de tentoonstelling ‘Helmut Salden (1910-1096), lettertekenaar en boekverzorger’ vindt u vele andere inspirerende ontwerpen van zijn hand.

Elke zondag in de drukkerij van 12.00 tot 16.30 uur

WANNEER

vanaf 23 december 2018 elke zondag tussen 12.00 en 16.00 uur

KOSTEN

Gratis voor bezoekers met geldig toegangsbewijs (Museumkaart is geldig) van Huis van het boek | Museum Meermanno

 

 


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------