Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Workshop MiniBOEKfabriek


Workshop MiniBOEKfabriek (voor kinderen)

In de mini-BOEK-fabriek maak je in een korte tijd (45-60 min.) je eigen boek.

Op 3 januari 2018 wordt de drukkerij van Museum Meermanno omgetoverd tot een waar MiniBOEKfabriek! 

In het Schrijflokaal creëer je een kort verhaal of gedicht en drukt er een illustratie bij. In het PapierLab en maak je van gemalen spijkerbroek en andere stoffen je eigen handgeschepte papieren kaft! Na het bezoek aan het Schrijflokaal annex drukkerij en het PapierLab zet je het mini-BOEK in elkaar in de boekbinderij en ga je met je eigen handgemaakte mini-BOEK naar huis.

Maak een mini-BOEK voor je moeder, vader, opa, oma, broer, zus of je beste vriend, vriendin of gewoon voor jezelf. 

WANNEER

Woensdag 3 januari 2018 tussen 12.00- 16.00 uur

VOOR WIE

Kinderen vanaf 6 jaar

AANMELDEN

Aanmelden is niet nodig

KOSTEN

Gratis voor kinderen

Ouders kunnen de prachtige tentoonstelling ‘De kunst van lezen. Van William Kentridge tot Wikipedia’ bekijken met meer dan twintig installaties van internationale kunstenaars. Met de Museumkaart is de toegang gratis.

20170927_162213-624x351.jpg
MBF 20170927_163917-x.jpg