Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Workshop modeltekenen


Workshop modeltekenen

Bij de tentoonstelling ‘Porno op papier’ organiseert Huis van het Boek | Museum Meermanno vier keer een workshop naaktmodel tekenen. Onder leiding van een deskundige docent oefent u deze middag met het tekenen van verschillende houdingen van een mannelijk of een vrouwelijk naakt. U maakt snelle schetsen, maar zult ook langere tijd aan één houding werken. Tussendoor is er een koffiepauze met Haagse kakker en natuurlijk is er vooraf de mogelijkheid de tentoonstelling te bezoeken.

Zaterdag 19 mei 13.30-16.00 uur  >   vrouwelijk model  >  docent Iris Divina Frederix         VOL      

Zaterdag 26 mei 13.30-16.00 uur >  mannelijk model  >    docent Marian Smit         NOG MAAR EEN PAAR PLEKKEN! 


Informatie en reserveren

Kosten: € 40,00 per workshop

Wilt u aan deze workshops deelnemen? Reserveert u dan via: dijkstra@meermanno.nl of 070-3462700 (Winnifred Dijkstra) 


Meer informatie over de docenten

Iris Divina frederix

 Fotograaf: Wim van IJzendoorn

Fotograaf: Wim van IJzendoorn

Iris Frederix is autonoom beeldend kunstenaar/kunstschilder. In 2004 is ze afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en in 2006 heeft ze op de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten haar lesbevoegdheid 1e graad behaald. Sindsdien verkoopt ze haar schilderijen en portretopdrachten, exposeert ze bij galerie de Twee Pauwen in Den Haag en geeft ze masterclasses schilderen in haar Utrechtse atelier. Haar schilderijen zijn in realistische stijl geschilderd met veelal thema’s als liefde, passie en vrouwelijke naakten. Het menselijk lichaam vindt ze iets prachtigs en schildert ze enorm graag!

http://www.irisfrederix.com/

Marian Smit

man-in-blauw-150x150.jpg

Het werk van Marian Smit gaat bijna altijd over prikkels die mensen bij elkaar teweeg brengen. Prikkels die leiden tot genegenheid, tot macht, maar ook eenzaamheid en onbereikbaarheid. Emoties spelen daarom een hoofdrol in haar werk. Marian Smit maakt in haar werk gebruik van verschillende media en technieken.

http://www.mariansmit.nl/