Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Workshops


Workshops

Museum Meermanno biedt verschillende creatieve workshops in de drukkerij of het scriptorium van het museum. Deze zijn ook samen te boeken met een rondleiding door het museum en vormen zo de ideale combinatie van theorie en praktijk.


SCRIPTORIUMWORKSHOP

Bij de scriptoriumworkshop krijgt men gekleed in monnikspij een gotische kalligrafiecursus met een echte ganzenveer. Desgewenst is deze workshop uit te breiden met het gebruik van bladgoud.


DRUKKERIJWORKSHOP

Meermanno beschikt ook over een drukkerij. Bij de drukkerijworkshop wordt gezamenlijk een tekst bedacht die vervolgens gezet en gedrukt kan worden op één van onze persen. 


PAPIERSCHEPWORKSHOP

Door middel van het gieten van papierpulp op een schepraam kunnen gemakkelijk versieringen zoals blaadjes, bloemetjes, draadjes enz. worden toegevoegd, waardoor uw papier echt persoonlijk wordt. Het papier moet nog wel een nachtje drogen en wordt na afloop naar u toe gestuurd. 


AANTAL

Maximaal 20 personen per groep (bij meer dan 20 personen worden het twee groepen).

DUUR

De workshop duurt 60 minuten.

KOSTEN

De kosten zijn € 10,- per persoon (minimaal € 100,-).

RESERVEREN

Voor meer informatie en prijzen kunt u contact opnemen via reserveringen@meermanno.nl of 070-3462700 (Winnifred Dijkstra).


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------