Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Zaalverhuur


Zaalverhuur

Vergaderen of uw receptie in het vroegere woonhuis van Baron van Westreenen? Dat kan! Vanwege de centrale ligging en de direct grenzende uitvalswegen is het sfeervolle monumentale pand inmiddels een geliefde locatie.

Niet alleen vergaderingen of recepties, maar ook het ontvangen van uw gasten voor een partij, lezing, seminar of workshop behoort tot de mogelijkheden in ons museum.

Er zijn verschillende karakteristieke zalen om uw zakelijke of feestelijke bijeenkomst te laten plaatsvinden: het voormalig Koetshuis, de 18de eeuwse balkenzolder waar het scriptorium is gevestigd, en het souterrain. De ruimtes zijn afzonderlijk van elkaar te huren.

Daarnaast beschikt het museum ook over een schitterende museumtuin en een Lettertuin. 

HET KOETSHUIS

Deze zaal is een modern geoutilleerde ruimte gelegen aan de Franse siertuin. Geschikt voor vergaderingen (max. 25 pers.), recepties (max. 60 pers.) en presentaties (max. 60 pers.). 

SOUTERRAIN

In de keuken van het museum kan na sluitingstijd worden vergaderd, maar voor een partij, diner of borrel is deze ruimte ook zeer geschikt.

DE BALKENZOLDER

Bent u opzoek naar een informele ruimte dan is de gezellige zolder uitermate geschikt. De houten balken en de scriptoriumtafels geven de ruimte een warme uitstraling. Alle faciliteiten zijn hier aanwezig. 

Geschikt voor vergadering voor max. 20 personen, staande receptie: max. 70 personen, presentatie: 40 personen.

RESERVERINGEN

Voor reserveringen of meer informatie kunt u contact opnemen via evenementen@meermanno.nl of 070-3462700.


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------